Tagliatelle Verdi și Somon: O rețetă GOURMET gata în 30 de minute (Idee de Masa Sănătoasă)
Vă prezint rețeta mea favorită pentru o cină rapidă, dar extrem de impresionantă: Tagliatelle Verdi (paste cu spanac) într-un sos cremos, cu bucăți fragede de somon și accente dulci de ardei! Nu doar că arată fantastic pe farfurie, dar este și un preparat hrănitor și ușor. Vom folosi smântână de gătit pentru o textură mătăsoasă și vom finaliza totul cu un topping generos de cașcaval ras.
Răsfăț garantat!
Lista de Ingrediente (Tagliatelle Verdi cu Somon)
Cantități pentru 2 porții
Tagliatelle Verdi (cu Spanac): 200 grame
Somon (file proaspăt sau afumat): 120 grame
Smântână pentru Gătit (minim 20% grăsime): 200 ml
Ardei gras (roșu și galben): 1/2 bucată din fiecare
Ceapă mică sau Șalotă: 1/2 bucată
Cașcaval (pentru ras, tip Emmentaler sau Gouda): 50 grame
Ulei de măsline: 2 linguri
Sare: După gust
Piper negru (proaspăt măcinat): După gust
Mărar sau Pătrunjel proaspăt: Pentru decor
Pentru Smoothie (Opțional):
Mod de preparare pas cu pas:
Pasul 1: Pregătirea elementelor principale (Somonul și Pastele)
Începem prin a pune o oală mare cu apă la fiert. Când apa clocotește, adăugați o linguriță generoasă de sare. Puneți Tagliatellele Verdi (cu spanac) la fiert. Atenție: Pastele cu ou și spanac se gătesc mai repede decât cele simple. Scurgeți-le al dente (cu 1 minut mai devreme decât scrie pe pachet) și, foarte important, păstrați o cană din apa bogată în amidon în care au fiert.
În timp ce fierb pastele, ne ocupăm de somon. Într-o tigaie încăpătoare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați cuburile de somon și condimentați imediat cu sare și piper. Le gătiți pe toate părțile timp de 3-4 minute, doar cât să prindă o crustă aurie și să își schimbe culoarea în roz-pal. Secret: Nu le gătiți complet acum! Scoateți-le pe o farfurie și puneți-le deoparte. Dacă le lăsăm în sos de la început, somonul se va usca și se va sfărâma. Vrem cuburi întregi și suculente la final.
Pasul 2: Baza Aromatică (Legumele)
În aceeași tigaie în care ați prăjit somonul (fără a o spăla, pentru a păstra aroma peștelui), adăugați ceapa tocată fin și căliți-o 1-2 minute până devine sticloasă. Adăugați apoi cubulețele de ardei roșu și galben. Aceștia nu doar că aduc un plus de vitamine, dar oferă un contrast cromatic superb cu pastele verzi. Gătiți-le 3-4 minute, amestecând ocazional. Textura ideală: Vrem ca legumele să se înmoaie ușor, dar să își păstreze o ușoară textură crocantă („carnos”), să nu fie gătite excesiv.
Pasul 3: Construcția Sosului Cremă
Peste legumele călite, turnați smântâna lichidă de gătit. Reduceți focul la minim. Lăsați smântâna să se încălzească ușor, dar nu o lăsați să clocotească violent, deoarece se poate tăia (se separă grăsimea). Condimentați sosul cu sare și piper după gust.
Acum este momentul să readucem în scenă somonul: puneți cuburile (și sucurile lăsate pe farfurie) înapoi în sosul alb. Trucul de restaurant: Pentru a obține un sos lucios și mătăsos (care nu e doar grăsime), turnați acum 2-3 linguri din apa fierbinte de la paste peste sosul cu smântână și amestecați ușor. Amidonul va lega sosul perfect.
Pasul 4: Asamblarea și „Topirea” aromelor
Adăugați Tagliatellele scurse direct în tigaia cu sos fierbinte și somon. Folosiți un clește pentru a amesteca totul cu grijă, astfel încât să nu rupeți cuburile de pește. Asigurați-vă că fiecare bandă de pastă este acoperită de sosul alb.
Adăugați jumătate din cantitatea de cașcaval ras direct în tigaie, peste pastele fierbinți. Amestecați rapid timp de 30 de secunde. Cașcavalul se va topi instantaneu în sos, făcându-l elastic, bogat și incredibil de gustos.
Servire și Prezentare
Pastele cu sos de smântână se servesc imediat, cât sunt fierbinți și cremoase. Puneți porțiile în farfurii, având grijă să scoateți la suprafață cuburile de somon și legumele colorate. Pentru aspectul final (ca în fotografie), presărați generos restul de cașcaval ras deasupra, cât pastele încă aburesc. Decorați cu puțin mărar proaspăt (care se potrivește perfect cu peștele) sau busuioc verde pentru prospețime.
Sfatul meu (Tips & Tricks):
Ce fel de paste alegem? Tagliatellele cu spanac (verzi) sunt ideale pentru că au un gust ușor pământiu care echilibrează dulceața smântânii. Dacă nu găsiți, puteți folosi și Fettuccine sau Penne simple, dar efectul vizual va fi diferit.
Somon proaspăt sau afumat? Această rețetă este gândită pentru somon proaspăt. Dacă doriți să folosiți somon afumat, nu îl prăjiți la început (Pasul 1)! Adăugați-l tăiat fâșii direct în sosul de smântână la final, deoarece este deja gătit și foarte sărat.
Daca va plac retetele mele rapide si sanatoase, va astept sa achizitionati e-book-ul meu cu sfaturi, idei de mese si lista de cumparaturi inteligenta, plus multe altele.- E-BOOK

Foarte bun!
RăspundețiȘtergere